Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Azbej Tristan: A magyar kormány nemzetmegtartó erőként tekint a kereszténységre

Mára több mint 3000 templomot újított fel és 120 templomot épített a kormány Magyarországon és a határokon túl – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Érden.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Azbej Tristan az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán arról beszélt, hogy a magyar templom-felújítási programban újult meg az érdligeti református templom is, és létesült az emlékfal.

Hozzátette: a templom az a hely, ahol iránytűként szolgáló gondolatok hallhatók emberképről és társadalom-felfogásról, valamint az emberi méltóságról, a családról és a nemzetről. Az üldözött és mártír keresztyének emlékfala arra emlékeztet, hogy a keresztyén szabadság megvédése olyan parancs, amely túlmutat Magyarország határain – mondta az államtitkár.

Balog ZoltánBalog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke beszél Az üldözött és mártír keresztények emlékfalának avatása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten az Érdligeti Református Egyházközség templomában 2021. december 19-én (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: a cselekvés szabadságának kultúrája a magyarokat arra kötelezi, hogy segítsék üldözött keresztyén testvéreiket és reményt adjanak nekik.

A Hungary Helps Programnak az üldözött keresztények megsegítése a célja – tette hozzá, kiemelve, a program mára félmillió, többségében keresztény embernek tette lehetővé, hogy a szülőföldjén maradhasson vagy visszatérhessen oda.