Azbej Tristan: A Nyugat szégyenteljes hallgatása mellet zajlik a keresztényüldözés

Naponta tizenegy ember hal meg keresztény vallása miatt, amely azt jelenti, hogy a budapesti konferencia ideje alatt negyvennégy keresztény nő, férfi, gyermek és idős ember hal vértanúhalált – jelentette ki a második Konferencia a Keresztényüldözésről elnevezésű nemzetközi rendezvényen elhangzott köszöntőjében Azbej Tristan.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára köszöntőt mond a Keresztényüldözésről elnevezésű nemzetközi rendezvényen (Budapest, 2019.11.26. Fotó: Pesti Srácok)

Az államtitkár kiemelte, korunk legnagyobb és legelhallgatottabb válsága a keresztényüldözés, amely a toleranciát hirdető Nyugat szégyenteljes hallgatása mellett zajlik. Ugyanakkor úgy vélte, a konferencia küldetése közös cselekvéssel megmenteni nemcsak az üldözött keresztényeket, de saját magunkat is.

Második alkalommal került megrendezésre a budapesti Konferencia a Keresztényüldözésről nemzetközi rendezvény, kedden. A megnyitón a magyar történelmi egyházak mellet Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár mondott köszöntőt. Azbej Tristan az üldözött keresztények számára utalva elöljáróban arról beszélt, 250 millió okunk van arra, hogy ma itt legyünk.

Mint kifejtette, naponta 11 ember hal meg keresztény vallása miatt, amely azt jelenti, hogy a konferencia ideje alatt 44 keresztény nő, férfi, gyermek és idős ember hal vértanúhalált. Hangsúlyozta, korunk legnagyobb és legelhallgatottabb válsága a keresztényüldözés, amely a toleranciát hirdető Nyugat szégyenteljes hallgatása mellett zajlik. Az államtitkár úgy vélte, a konferencia résztvevőinek ezért is kötelessége, hogy a bajba jutottak, az üldözöttek hangja legyen.

Azbej Tristan elmondta, a Hungary Helps – Segítő Magyarország program az elmúlt években 70 ezer üldözött ember otthonmaradását vagy hazatérését tette lehetővé. Mint kiemelte, a program tehát a káros és veszélyes migráció helyett az ősi közösségek megmaradását támogatja, amely nemcsak nemzeti üggyé, de nemzetközi példává is vált.

Az államtitkár kiemelte, az első, két évvel ezelőtti konferencia zárónyilatkozatában Európában először, “árral szemben” is kimondták, a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, és ezt mára nem lehet a politikai korrektség révén elhallgattatni. Nem fogadjuk el, hogy a keresztény élet ne érne annyit, mint bárki másé -jelentette ki. Hozzátette, az akkor elvetett mag termővé vált, hiszen a második konferencián már kétszer annyian vesznek részt, 650 vendég érkezett a világ negyven országának képviseletében.

Az államtitkár szerint a konferencia küldetése közös cselekvéssel megmenteni nemcsak az üldözött keresztényeket, de “saját magunkat is”. Úgy vélte, Szent István király hagyományaiból kiindulva a magyarságnak nem opcionális kérdés, hanem becsületbeli ügy az üldözöttek melletti kiállás. Kiemelte, Budapest a konferencia ideje alatt a keresztény szabadság, az üldözött keresztények melletti kiállás fővárosa lesz. Úgy fogalmazott, sorakozzunk fel a keresztények mellett, fordítsuk meg a történelem menetét, azon jelmondatot követve, hogy az első a tett, a szó a második!

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!