A baloldal álságos kampánya ellenére megerősödtek a kormánypártok Solymáron

A baloldal álságos, képmutató kampánya ellenére megerősödtek a kormánypártok Solymáron, ezt mutatják a vasárnapi időközi választás eredményei – mondta Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Gaal Gergely, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő

Gaal Gergely felidézte: a vasárnapi solymári választáson a kormánypártok jelöltje, a KDNP által javasolt Dalos Attila magabiztosan győzött.

Rámutatott: Dalos Attila az ellene felvonuló teljes ellenzéki összefogást legyőzte. A kormánypárti politikus értékelése szerint a baloldal egy álságos, hazug és képmutató kampánnyal vágott neki a voksolásnak, egy csak látszólag független jelölttel. A Jobbik ezt úgy segítette, hogy nem indított jelöltet a körzetben – közölte a KDNP-s politikus.

Gaal Gergely – utalva a baloldal kormánypárti győzelem utáni nyilatkozataira – kiemelte: hiába mondja az ellenzék, hogy egyfajta sikert ért el, hiszen ha tisztán a számokat nézik, látható, hogy a jelöltjük 42 százalékot ért el, a kormánypárti induló pedig 57 százalékot.

Gaal Gergely (KDNP)

Egyértelmű, hogy Solymáron nemcsak jól szerepeltek, hanem meg is erősödtek a kormánypártok – mondta a kereszténydemokrata honatya, a solymári körzet korábbi önkormányzati képviselője. Kiemelte: a 2014-es választásokon a Fidesz-KDNP 55,6 százalékot ért, most pedig 56,8 százalékot. A szavazatok számát tekintve is emelkedett a kormánypártok támogatottsága. Az önkormányzati voksoláson a kormánypártok jelöltje – Gaal Gergely – 2014-ben 215 voksot kapott, míg most 225 érkezett a Fidesz-KDNP indulójára – közölte a kereszténydemokrata képviselő..