„Boldog ember az…” - kópháziak zarándokútja Mariazellbe

A Kópházi Fekete Madonnától, a Kópházi Kegytemplomtól idén is indult gyalogos zarándokcsoport  Mariazellbe, Közép- Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelyére, a Mariazelli Madonnához, az őrvidéki horvátok búcsújára.

zarándokok

A kópháziak 125 kilométeres gyalogos zarándoklatát a Kópházi Szent Kristóf Zarándok Egyesület szervezte. Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi KDNP-s országgyűlési képviselője ezidáig háromszor tette meg gyalogosan a 125 kilométeres zarándokutat a kópházi Fekete Madonnától a mariazelli Mária-kegyhelyig. Idén pedig harmadszorra vezeti a zarándokokat kísérő kisbuszt. A zarándokútról Firtl Mátyás Facebook-oldalán folyamatosan tudósított.

zarándokok

“Boldog az ember, akinek ereje benned gyökerezik, s akinek szíve zarándokútra készül.” A 84. Zsoltár szavaival indultak zarándokútjukra a zarándokok a Kópházi Kegytemplomban tartott szentmisét követően, Szarka Gábor atya áldásával. Szombaton érkeztek meg a Mariazelli Bazilikához, ahol harangzúgás kíséretében vonultak be a székesegyházba.

zarándokokEgresits József, a Kópházi Szent Kristóf Zarándok Egyesület elnöke elmondta:

több évtizedes hagyománya van a zarándoklatuknak, amit 1985-ben elevenítettek fel, 1997 óta pedig önállóan, Kópházáról indulnak. Az egyesület 2007 óta szervezi a kópházi hívek zarándoklatát.  Az első éjszakát Szikrán (Sieggraben) töltötték, egy sportcsarnokban. Csütörtökön Urschendorfban, az ottani önkéntestűzoltóság épületében, pénteken pedig Schwarzau im Gebirge egyik lovardájának a padlásán kaptak szállást. A pihenőhelyek templomai, kápolnák a naponkénti hálaadásra is közös alkalmat adtak. Az úttal együttjáró áldozat hozzátartozik a zarándoklat lelkiségéhez”

– tette hozzá Egresits József.

zarándokok

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!