Botrány a YEPP tanácsülésen!

A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem vesz részt az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) most hétvégén Kijevben megrendezett tanácsülésén.

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) Kijevben megrendezett tanácsülése

Ahogyan a szervezet vezetése is elmondta, a hatályos ukrán törvények nemzeti kisebbségek jogait szűkítő rendelkezései és a folyamatos magyarellenes megnyilvánulások fényében a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nem hajlandóak asszisztálni az ukrán propagandához, amit szerte Európából a néppárti ifjúsági szervezetek hallgathatnak.

Ugyanakkor az IKSZ felajánlotta a kárpátaljai partnerszervezetének, a KMKSZ ISZ-nek, hogy a kvótáján menjen el és mondja el a kárpátaljai helyzetet a YEPP delegáltaknak és világosítsa fel őket arról, hogy milyen módon bánnak a nemzeti kisebbségekkel, köztük a magyarokkal az ukrán hatóságok és a politikai elit.

A KMKSZ ISZ külügyi munkacsoportjának tagja, Szimcsera Szilvia felszólalhatott így Kijevben, ahol zonban pár perc után belefojtották a szót.

„Elfogadhatatlan viselkedés, az EPP ifjúsági szervezetének vezetői sajnos beálltak a sorba, a valóságot nem fogadják el, a szólásszabadság csak az, ami saját elképzeléseiknek megfelel - emeli ki az IKSZ közleményében Illés Boglárka a Fidelitas elnöke és Nacsa Lőrinc az IKSZ elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!