Dr. Simicskó István: Katonáink most az orvosok és ápolók, fegyvereink a vakcinák

1848 márciusában a magyar emberek egymásba karolva, elszántan mertek lépni az elnyomás ellen, hogy végre igazán magukénak mondhassák a szabadságot.

Nem tértek ki a reménytelennek látszó küzdelem elől, egyenes derékkal és hihetetlen akaraterővel küzdöttek a legnemesebb eszmékért, tetteik nyomot hagytak a történelemben és a magyar emberek szívében.


Sok tekintetben hasonlít ez a tavasz is ’48 márciusához. Egy ellenség veszélyezteti honfitársaink életét, szétválaszt családokat, elveszi szabadságunkat. Míg a márciusi ifjak az osztrák elnyomás ellen küzdöttek, minket egy világméretű járvány állít kihívások elé. S bár ettől az arctalan ellenségtől sem könyörületre, sem kompromisszumra nem számíthatunk, összefogással győzhetünk.

Katonáink most az orvosok és ápolók, a gyógyszerészek és a tudósok, fegyvereink pedig az ágyúk helyett a vakcinák.

A kétkedés és széthúzás hangjait hátrahagyva, mindannyiunknak egy célért kell munkálkodni.

Rendhagyó ünneplésünk során gondoljunk tisztelettel azokra a hősökre március 15-e alkalmából, akiknek szabadságunkat és jelenünket köszönhetjük. A mi feladatunk most az, hogy ezt a nemes örökséget megőrizzük és méltó módon továbbadjuk gyermekeink számára.  

Vezessen bennünket a járvány elleni küzdelemben is az a szellemiség, amely lehetővé tette a legzivatarosabb időkben nemzetünk megmaradását és soha ne feledjük, szabadságunkat csak együtt harcolhatjuk ki!

Gróf Széchenyi István évszázadokon átívelve is emlékeztet bennünket: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője
Újbuda országgyűlési képviselője

 

(Fotó: KDNP)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!