Elhunyt Lukáts Miklós, az Antall-kormány államtitkára

Életének 77. évében, súlyos betegség után október 30-án elhunyt Lukáts Miklós, az Antall-kormány Miniszterelnöki Hivatalának egyházi kapcsolatokért felelős politikai államtitkára - tájékoztatta vasárnap az egykori politikus fia az MTI-t.

Lukáts Miklós kitüntetést vesz át 2019-ben

Lukáts Miklós 1946-ban született, aktívan részt vett a rendszerváltásban, alapító tagja volt az 1989 előtti egyik első civil szervezetnek, a Márton Áron Társaságnak.

Az Antall-kormány ideje alatt számos történelmi egyház, valamint egyéb felekezet számára szerzett vissza a szocialista időkben kisajátított vagyont, ingatlanokat, kulturális értékeket. Kormányzati munkáját követően evangélikus lelkészként tevékenykedett.

Közéleti tevékenységét 2019-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztje kitüntetéssel ismerték el - közölte az elhunyt fia, Lukáts Péter.

(A képen balra látható Lukáts Miklós, az egykori Miniszterelnöki Hivatal egyházi kapcsolatokért felelős politikai államtitkára, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől 2019. március 15-én. Lukáts Miklósnak személyesen gratulált Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!