Elhunyt Szilágyiné Császár Terézia, a KDNP egykori országgyűlési képviselője

Életének 82. évében, 2024. október 7-én elhunyt Dr. Szilágyiné Császár Terézia, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője. 1994 és 1997 között a KDNP, majd 1998-ig független képviselőként volt az Országgyűlés tagja.

Dr. Szilágyiné Császár Terézia

 

Dr. Szilágyiné Császár Terézia 1943. július 20-án Polgáron született. 1989-ben rendszerváltó politikusként a Kereszténydemokrata Néppárt alapítója volt Nyíregyházán. 1990-92-ben a megyeszékhely önkormányzati képviselője, 1990-től a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei szervezetének elnöke, 1991-től 94-ig a KDNP országos alelnöke, 1994-től 1998-ig pedig országgyűlési képviselő volt. A Költségvetési és Pénzügyi Bizottság, valamint a Szociális és Egészségügyi Bizottság munkájában vett részt.

1992-től a Magyar Nőunió társelnöke, az Európai Nőunió elnökségi tagja, 1991-től az Együtt-Egymásért Alapítvány kuratóriumának elnöke volt.

A rendszerváltás idején sorra alakuló pártok között azt választotta, amelynek programja szeretetről, szolidaritásról, szociális érzékenységről szólt, azokról az értékekről, amelyekről egész életében úgy tartotta, hogy értük tenni érdemes és kötelesség is.

Egész életútját jellemző áldozatvállalásáért, helytállásáért különleges elismerésben részesült: 1996. áprilisában a Szent György Lovagrend tagjai sorába emelte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!