Félmillió ember ellátását oldotta meg odaköltöző háziorvos

Az utóbbi évek pályázataival, négymilliárd forintos ráfordítással sikerült elérni, hogy félmillió embert helyben élő háziorvos, 137 ezret fogorvos lásson el – mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke

Rétvári Bence emlékeztetett arra: évtizedes probléma, hogy mind magasabb a háziorvosok átlagéletkora, de ezt korábban semmilyen programmal nem próbálták ellenpontozni. Mivel a kormányzat célja az, hogy tisztességes finanszírozással tegye hosszú távon vonzóvá ezt a pályát, a praxisjog megvásárlását és a helybeköltözést is évről évre növekvő összeggel támogatja.

Évről évre növekszik az érdeklődés, egyre több praxist tudnak betölteni. Az utóbbi években 142-en nyertek letelepedési, 167-en praxispályázaton, valamint 37 fogorvost támogattak ilyen módon. A legtöbb praxist Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sikerült betölteni e pályázatok révén – mondta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!