Ferenc pápával találkozott Soltész Miklós államtitkár

A Miniszterelnökség hétfői közleménye szerint  az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos római útján november 27-én részt vett a pápa szokásos szerdai általános kihallgatásán a Szent Péter téren.

Soltész Miklós (KDNP), egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár

Soltész Miklós az audienciát követően személyesen is találkozott Ferenc pápával, akinek egy, a Magyarország Kormánya támogatásával megújult templomokat bemutató kiadványt adott át. Az államtitkár szerint a magyar kormány azzal tud hozzájárulni a szeretet és a béke civilizációjának építéséhez, ha a közösségeket támogatja. Soltész arról is beszélt, hogy a kormány fontosnak tartja a templomok felújítását, valamint az egyházi közfeladat-ellátást, valamint a gyermeket nevelő családok támogatását.

Az államtitkár szerint ennek a politikának már látszanak a gyümölcsei, mert az elmúlt években Magyarországon nőtt a házasságkötések száma, az abortuszoké és a válásoké viszont jelentősen csökkent – mondta az államtitkár. „Továbbra is óvjátok az életet és a családokat!” – válaszolta Ferenc pápa, aki örömmel fogadta az államtitkár szavait. Soltész Miklós beszámolt arról is, hogy a 2020 szeptemberében Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagy megtiszteltetés és lehetőség Magyarország számára, melyre a magyarok örömmel készülnek.