A Fidesz–KDNP elutasítja a szegedi óvodabezárásokat

Legutóbb tavaly áprilisban röppent fel a hír három szegedi óvoda bezárásáról. Az érintett szülők és a Fidesz–KDNP tiltakozása, no meg a szegedi baloldal szokványossá váló cicaharca akkor megmentette a kisdedóvókat - írja sajtóközleményben Haág Zalán, a Fidesz–KDNP szegedi önkormányzati képviselője, az oktatási bizottság tagja.

A DK helyi vezetője annak idején így fogalmazott: „Nem lesznek óvodabezárások Szegeden, a fenntartó önkormányzat fenntartói jogokat gyakorló közgyűlésében a képviselők többsége nem támogatna egy ilyen gondolatot”.

Azóta sok víz lefolyt a Tiszán,

a DK is megkapta a maga júdáspénzét, s a harminc ezüsttel felérő alpolgármesteri posztért cserébe Binszki Józsefet éri a megtiszteltetés, hogy megindokolhassa immáron négy óvoda bezárását

(ugyanazokkal a szavakkal, melyeket nem oly rég még hevesen elutasított, igaz, akkor még nem alpolgármesteri bársonyszékben foglalt állást és helyet). Nem számít a Sás utcai óvoda megmentése érdekében összegyűlt másfél ezer aláírás, miként a Bem utcai óvoda 115 százalékos kihasználtsága sem. De most már a DK-frakcióvezető körzetében működő Napsugár óvoda sem menekülhet, s a baloldal javaslata szerint lakat kerül a Honfoglalás utcai óvodára is.

wgw

A baloldal arról beszél, hogy a kormány nem nyújt rezsitámogatást az intézmények fennmaradásához – miközben néhány hete harcolt ki Mihálffy Béla országgyűlési képviselő 1,3 milliárdot erre a célra.

Botka László cinikus módon még megvárta a komoly összegű támogatás bejelentését, majd – arcul csapva az alsóvárosi, móravárosi, tápéi és tarjáni kisgyermekes családokat – halálra ítélte az érintett óvodákat.

A baloldal most is a megszorítás politikáját folytatja, illetve az esetleges befektetői érdek mentén cselekszik, s nincs tekintettel az óvodájukhoz, óvónőjükhöz, dajkáikhoz és pajtásaikhoz ragaszkodó kisgyermekekre.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke egy bezárásra javasolt óvoda előtt

A Fidesz–KDNP továbbra is elutasítja az óvodabezárásokat, s minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a Szeged érdekei ellen ható tervvel szemben – egyúttal tiltakozásra kérjük az érintett családokat és a velük szolidáris szegedi polgárokat, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is megmentsük óvodáinkat a bezárástól.

Szeged, 2022. február 1.

Haág Zalán

a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, az oktatási bizottság tagja

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!