Firtl Mátyás kapta a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb idei díját

Firtl Mátyás, Sopron és térsége emeritus választott országgyűlési képviselője kapta a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb idei díját. A Lackner Kristófról, Sopron egykori, nagyformátumú humanista polgármesteréről elnevezett díj egy díszes oklevél és egy ezüst gyertyatartó, amelyeken szerepel a polgármesternek a régi soproni városháza falát ékesítő, a városatyáknak szóló jelmondata: ,,Azért vagyok, hogy szolgáljak."

A díj ünnepélyes átadását Sopronban november 16-án tartották Sopron városa és Sopron Megyei Jogú Város kereskedelmi és Iparkamarája  közös – a város legnagyobb adófizető vállalkozóit és mecénásait köszöntő – rendezvényén.

Firtl Mátyás (KDNP), Sopron és térsége emeritus választott országgyűlési képviselője (j) átveszi a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb idei díját, a Lackner- díjat (Sopron, 2018.11.18. Fotó: Sopron Média)

A Lackner Kristóf-díjjal a soproni kötődésű, Sopronért és a régióért maradandót alkotó, országos szintű gazdasági tevékenységet végző személyiségek munkáját köszönik meg.  A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb, Lackner- díját idén Firtl Mátyás Sopron és környéke korábbi országgyűlési képviselője vehette át. Firtl Mátyás köszönetet mondott a soproniaknak, hogy segítették útján és azért, hogy mindvégig a városért dolgozhatott. Elmondta: közéleti pályája során számos díjat adhatott át, és mindig elmondta: a legrangosabbnak az a díj számít, amellyel saját közössége ismeri el a munkáját.

A Sopron MJV Kereskedelmi és Iparkamara méltatásában elhangzott:

Firtl Mátyás 2005 és 2018 között Sopron és térsége választott egyéni országgyűlési képviselője a Magyar Országgyűlésben, 1994 és 1998 között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tagja,1999-től alelnöke, majd 2001-től 2010-ig általános alelnöke.

A területfejlesztés területén meghatározó szerepe volt jelentős infrastrukturális fejlesztések lehetőségeinek, körülményeinek megteremtésében, ezek megvalósítása előmozdításában.

Firtl MátyásFirtl Mátyás (KDNP), Sopron és térsége emeritus választott országgyűlési képviselője (j) átveszi a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara legrangosabb idei díját, a Lackner- díjat (Sopron, 2018.11.18. Fotó: Sopron Média)

Firtl Mátyás elkötelezettségének és tekintélyének köszönhető, az ő érdeme, hogy a szakképzési rendszer átalakításakor Sopronban kapott helyet a Soproni Szakképzési Centrum, ami mellett következetesen kiállt és, amit végig sikeresen és eredményesen képviselt . Ezzel több évtizedre, generációkon átívelő időkre megalapozta és megteremtette, biztosította a jövőbeli soproni szakképzés jövőjét.

Sopron és környéke gazdasági szereplői számára Firtl Mátyás minden esetben elérhető volt, megtalálható volt, rendelkezésre állt és több, sikeres gazdaságfejlesztési, -élénkítési konferencia, tanácskozás szervezésében, eredményességében és sikerességében tevékeny részt vállalt mindvégig a gazdaság szereplőinek, a vállalkozóknak érdekeit képviselve.

Maradéktalanul úgy szolgálta Sopron és térsége közösségének ügyét a gazdaságfejlesztés területén is, amint azt Lackner Kristóf is tette: : ,,Azért vagyok, hogy szolgáljak."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!