A fogyasztóvédelem fókuszában az elektronikus kereskedelem

Szászfalvi László (KDNP) azt kérdezte hétfőn az Országgyűlésben: mit tesz a kormány az internetes vásárlás biztonsága érdekében, milyen eszközökkel segíti a vásárlókat? Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke elmondta: az internet kereskedelem robbanásszerűen nő.

Szászfalvi László (KDNP) azt kérdezte: mit tesz a kormány az internetes vásárlás biztonsága érdekében, milyen eszközökkel segíti a vásárlókat? Mint rámutatott: az interneten a kártyás fizetéseknek köszönhetően a webáruházak forgalma rendkívüli mértékben nő, ez különösen igaz a karácsony előtti időszakban. Fontos felhívni a fogyasztók figyelmét a veszélyekre, hiszen a termékek tényleges megtekintésre nincs lehetőségük, illetve konzultálni sem tudnak az eladóval.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. december 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke megerősítette: az internet kereskedelem robbanásszerűen nő. Hozzátette: az idén a fogyasztóvédelem fókuszában az elektronikus kereskedelem állt, s a korábbi 54 százalékról 14 százalékra esett vissza a jogsértés ismételten elkövető webáruházak aránya. Megjegyezte: a jogsértést elkövető webáruházak többsége együttműködő és jelentős részük még a határozat jogerőre emelkedése előtt kijavítja a problémákat. Jelezte: jövőre is kiemelt figyelmet fordítanak az e-kereskedelemre.