Földi László: Fontos az idősek megbecsülése

Az idősek megbecsülésének fontosságáról és az e téren tett kormányzati intézkedésekről beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője a parlamentben.

A kereszténydemokrata honatya azt hangsúlyozva, milyen nagy szükség van a nemzedékek együttműködésére a koronavírus-járvány, az illegális migráció és a szélsebes technológiai változások korában.

A 2010-es kormányváltás óta az idősek számíthatnak arra, hogy amíg polgári kormányzás van Magyarországon, addig szavakban és tettekben is megbecsülik őket, és elismerik erőfeszítéseiket – fogalmazott Földi László.

Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár mindannyiunk kötelességének nevezte az idősek megbecsülését, majd példákat sorolva felidézte: a 2010 előtti kormányok csak ígérgettek az időseknek, aztán számos döntéssel elszegényítették és cserben hagyták ezt a korosztályt.

Az államtitkár megemlítette: 2010 óta emelkedett a nyugdíjak értéke, az idősek komoly extra kifizetéseket kapnak, a Nők 40-program keretében 320 ezernél többen vonulhattak nyugdíjba, a rezsicsökkentés pedig érezhető megtakarítást hozott és hoz e korosztálynak is.

Hozzátette: a kormány megvédi ezeket a vívmányokat, majd megemlítette, minden eddiginél magasabb az idei nyugdíjprémium összege.