Földi László: Indokolt az új határvédelmi szervezet felállítása

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője a déli határ mentén tapasztalt növekvő migrációs nyomásról beszélt kedden napirend előtt a parlamentben.

A migránsválság leküzdése érdekében szerinte az uniónak egységesen kellene fellépnie, de a közösség ebben az alapvető sorskérdésben kudarcot vallott.

Úgy fogalmazott, miközben gazdasági bevándorlók ezrei gondolták úgy, hogy Európa várja őket, a kormány a nemzeti érdekek védelmét választotta, és ismételten Európa védelmezőjének szerepébe került. Ezért azonban segítséget és köszönetet alig kapott, bírálatot annál többet.

Rámutatott: a Szerbiában várakozó több ezer illegális bevándorló fokozott biztonsági kockázatot jelent, ami miatt indokolt a határvédelmi szervezet felállítása.

 

Rétvári Bence válaszában Szlovénia példájára mutatott rá, ahol a baloldali kormány a határkerítés lebontása mellett döntött, miniszterelnökük pedig a migrációt a modern társadalmak részének nevezte.

Mindenki látja, mi a tétje egy választásnak itt Közép-Európában - szögezte le, hozzátéve: a baloldali kormányok a brüsszeli elvárásoknak megfelelően beengedik a migránsokat.

Azt mondta: egyre agresszívebbek az embercsempészek, a legdrámaibb fellépésük az volt, amikor pár méterre a határtól bandaháborút folytattak. A küzdelem az egyre erősebb migráció okán az egyre nagyobb üzletet jelentő embercsempészetért kapott forrásokért folyik. De ezek a bandák a fegyvereiket nem dobják el akkor, amikor a magyar határhoz közelednek – jegyezte meg.

A számok egyértelmű növekedést mutatnak – tette hozzá.