Földi László: A nehéz helyzetben az állam elsősorban saját magán spórol

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt szerdán a parlamentben, hogy a költségvetés vitájában a képviselők feladata rámutatni, hogy a mostani nehéz időszakban hogyan tudnak segíteni az embereknek, akik azt várják, hogy jobban, de legalábbis ne rosszabbul éljenek, akik békét és biztonságot akarnak és akik nem szeretnék megfizetni a háború vagy a „halvaszületett” nyugati szankciók árát. Ezért a jövő évi költségvetés a rezsivédelemé és a honvédelmemé lesz.

„Az alapok erősek, most kifizetődik, hogy évek óta fenntartható és óvatos költségvetési politikát folytatott a kormány” – vélekedett. A cél, hogy a növekedés jövőre is folytatódjon és a háború ellenére 2023-ban is 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány.

Ezt megalapozza az is, hogy idén májusban az adócsökkentések mellett is 23 százalékkal nőttek a költségvetés főbb adóbevételei.

Azt is mondta: a nehéz helyzetben az állam elsősorban saját magán spórol, másodsorban megadóztatja a „koronavírus-járványon és a háborún nyerészkedő nyolc ágazat dúsgazdag képviselőit”.

Magyarországon 2023-ban 730 milliárd forinttal több jut a nyugdíjakra, 200 milliárd forinttal több az oktatásra, 100 milliárd forinttal több az egészségügyre és 450 milliárd forinttal több a családok támogatására - mondta, megjegyezve, hogy a családtámogatás mértéke „európai rekord”.

Kiemelte továbbá a Magyar falu programot és a falusi csokot, amely meglátása szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megállt a falvak elnéptelenedési folyamata.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!