Földi László: Védjük a családokat a szellemi világjárvány ellen is

Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője november 17-i napirend előtti hozzászólásában arról beszélt: a pandémia nem az egyetlen kihívás, amivel most szembenéznek, ugyanis „régóta pusztít a Földön egy szellemi világjárvány is”, egyre többen kérdőjelezik meg a legalapvetőbb emberi normákat.

A család, a gyermek, a nemzet és a hit olyan értékek, amelyeket kigúnyolnak, kiközösítenek éppen azok, akik magukat a tolerancia bajnokainak állítják be – fogalmazott Földi László.

Az alaptörvény újabb módosítása e szellemi világjárvány elleni küzdelmet szolgálja. „Valóban evidencia, hogy az apa férfi és az anya nő, mégis bele kell írnunk az alaptörvénybe, mert olyan eszement ideológiák terjednek, amelyek máshol már a gyerekekre bízzák saját születési nemük eldöntését, mintha az döntés lenne” – fogalmazott.

Az örökbefogadásokról szólva közölte: a gyerek érdeke az, hogy családban nőjön fel, ne egy intézményben, ne az utcán, ne egy szülő mellett, ne két apa vagy két anya mellett, ezért részesítik előnyben az örökbefogadásnál a házaspárokat. Jelezte: hogy ez nem azt jelenti, hogy az egyedülállók ne kerülnének sorra, vagy azt, hogy örökbefogadásról a miniszter döntene.

Zsigó Róbert, családokért felelős parlamenti államtitkár hangsúlyozta: a kormány 2010 óta olyan politikát folytat, amely erősíti a nemzeti összetartozást, a családok biztonságát, és keresztény értékeinket.

Kifejtette: az alaptörvénynek a kor kihívásaira is választ kell adnia, bár néhány évvel ezelőtt még nem gondolták volna, hogy szükség lesz a magyar emberek számára természetes dolgok rögzítésére, hogy az édesanya nő, az apa pedig férfi, vagy hogy joga legyen egy kisfiúnak fiúként, egy kislánynak pedig lányként felnőni. Hozzátette: azért foglalkoznak örökbefogadással is, mert a cél az, hogy minden gyermek családban nőjön fel.