Fölényes kormánypárti győzelem: IKSZ - Momentum 57-36

A 2014-es eredményhez képest is jobban szerepelt a Fidesz-KDNP jelöltje a XVI. kerület 2. számú önkormányzati választókörzetében, ahol időközi választást tartottak vasárnap. A kormánypártok jelöltje Horváth Ádám, a KDNP partnerszervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek (IKSZ) a budapesti elnöke volt, aki közel 57 százalékos eredménnyel szerezte meg a mandátumot a kerületi képviselő-testületben.

Horváth Ádám

A 2019 őszén esedékes önkormányzati választásig tehát Horváth Ádám lesz a XVI. kerület 2. számú egyéni önkormányzati választókerület önkormányzati képviselője. Az ellenzéken az sem segített, hogy a balliberális pártoktól az LMP-n át a Jobbikig kimondva-kimondatlanul "besoroltak" a Momentum aspiránsa mögé. Sőt, ez alkalommal összességében még rosszabbul is szerepeltek, mint 2014-ben.

A vasárnapi időközi választás (nem hivatalos) végeredménye:

1. Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) 906 szavazat (56,9%)

2. Kóczán Károly (Momentum) 571 szavazat (35,8%)

3. Schaffer Viktor (Civil 16 Egyesület) 105 szavazat (6,6%)

4. Koch János (Munkáspárt) 10 szavazat (0,6%)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!