Fontos a helyi szervezetek és a kormány együttműködése

Dr. Nagy István agrárminiszter és Nacsa Lőrinc a KDNP frakcióvezető-helyettese volt a vendége annak a rendezvénynek, amelyet Albertirsán a helyi KDNP szervezett. A Művészetek Házában megrendezett estet Jutasiné Klein Kitti, az albertirsai KDNP elnöke vezette, jelen volt még többek között Pogácsás Tibor parlamenti képviselő, Gaal Gergely a KDNP Pest vármegyei elnöke, számos közeli és távolabbi város KDNP elnöksége, egyesületek, vállalkozók, helyi gazdák és termelők.

                                                                                                                                                              Nacsa Lőrinc

Nacsa Lőrinc a köszöntőjében kiemelte a közösségek erejét, a reményt, a keresztény derűt, melyek ebben a válsággal terhelt nehéz időkben képesek átsegíteni minket a nehézségeken. A folyamatos kommunikáció a politikai ellenfelekkel, a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd az európai intézményekkel, mind hozzásegítenek ahhoz, hogy saját nemzeti érdekeinket érvényesíteni tudjuk és összetartással, a közösség erejével ezt az örökséget a jövő számára megőrizzük.

                                                                                                                          Jutasiné Klein Kitti és dr. Nagy István

Az est fő előadását Dr. Nagy István agrárminiszer az “Új vidékfejlesztési támogatások és
pályázatok” címmel tartotta. Beszédében vázolta az előttünk álló kihívásokkal teli időszakot és annak megoldásait, mellyel a magyar mezőgazdaságot meg tudjuk védeni és még eredményesebbé tenni. Kiemelte, hogy a versenyképesség növelését szolgálja az új agrártámogatási rendszer is, mely 2027-ig a kiemelkedő arányú magyar költségvetési hozzájárulásnak köszönhetően, minden eddiginél több, mintegy 5300 milliárd forintból újítja meg a magyar agráriumot. Szívügye és célja, hogy a gazdálkodás és az élelmiszeripari termelés hosszú távon is jövedelmező és társadalmilag elismert foglalkozás lehessen, melyre a fiatal generációk is büszkék lehetnek és jövőképnek tekinthetik.

                                                                          Pogácsás Tibor, Nacsa Lőrinc, Jutasiné Klein Kitti, dr. Nagy István

Sok kérdés érkezett a miniszter úrhoz, melyek közül a legégetőbb témákról esett szó, mint az aszálykárok enyhítése és az erre kérhető támogatások, az öntözéses gazdálkodás, a vízkészlet megtartása és megfelelő módon történő felhasználása, Pest vármegyét érintő agrár beruházások, az export és import kereskedelem egyensúlyba hozása és a magyar termelők védelme a beáramló nyomott áron értékesített termékekkel szemben. Miniszer úr készséggel állt mindenki rendelkezésére és személyesen is lehetőség volt vele beszélni a rendezvény után, melyért külön hálásak vagyunk.

Ez a rendezvény is, az előadások, az együtt gondolkodás ismét bizonyítja a helyi szervezetek és a kormányzat közötti együttműködés fontosságát. A közel száz fő részvételével tartott rendezvényen a tematikából adódóan felkértük az albertirsai őstermelőket, vállalkozókat, gazdákat, hogy termékeikkel, szolgáltatásaikkal színesítsék az eseményt, valamint a Pipacs Vadászkürt Együttes is megörvendeztette zenés köszöntőjével a résztvevőket.
 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!