Fraknói Vilmos-díjat adományoztak Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőművésznek

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós egyházügyi államtitkár adták át a kiemelkedő egyházi tudományos-művészeti teljesítményekért járó Fraknói Vilmos-díjat. Idén Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestő és Rokay Zoltán teológus, tanszékvezető és fordító kapták a rangos kitüntetést.

Soltész Miklós (KDNP), egyházügyi államtitkár, Dr. Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőművész, Rokay Zoltán teológus, Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes a díjátadó ünnepségen (balról jobbra) (Budapest, 2019.10.08.)

Fraknói Vilmos-díjat azoknak adományozzák, akik munkássága kiemelkedő a teológia, filozófia vagy az egyháztörténelem területén, illetve akik tevékenységükkel előmozdították a magyar vallási élet megújulását és a teológia oktatásának fejlődését. A díjat évente adják át, november 20-án, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes beszédet mond a díjátadó ünnepségen (Budapest, 2019.10.08.)

Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőt Szocska Antal Ábel bazilita szerzetes, a Nyíregyházi egyházmegye megyéspüspöke ajánlotta kitüntetésre, aki indoklásában, személyes tapasztalataira hivatkozva kifejtette, hogy „ tiszta szívvel tudom Fraknói Vilmos-díj kitüntetésre ajánlani Dr. Latorcai-Ujházi Arankát, aki művészetével nemcsak a keresztény értékek megtartásához, hanem a hazai görögkatolikus szellemi, lelki élet megújulásához is hozzájárult."

Dr. Latorcai-Ujházi ArankaDr. Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőművész beszédet mond a díjátadó ünnepségen (Budapest, 2019.10.08.)

Valamint hozzátette: "Számomra azonban még ennél is fontosabb, hogy önzetlen, nagyvonalú segítségének köszönhetően több görögkatolikus templomban, köztük Beloianniszban, Budapesten, Hajdúszoboszlón, és Nyíradonyban szentelhettük fel ikonképeit, ikonjait, ikonosztázait."

Semjén ZsoltSemjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes átadja a Fraknói díjat Dr. Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőművésznek (Budapest, 2019.10.08.)

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt (KDNP), miniszterelnök-helyettes átadja a Fraknói díjat Rokay Zoltán teológusnak (Budapest, 2019.10.08.)

Soltész Miklós, Latorcai János

Soltész Miklós (KDNP), egyházügyi államtitkár, Dr. Latorcai-Ujházi Aranka ikonfestőművész, Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke a díjátadó ünnepségen (balról jobbra) (Budapest, 2019.10.08.)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!