Fülöp Attila: Félmilliárdos többletforrás a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházának felújítására

A kormány az eddigieken felül további 496 millió forintot fordít a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) zuglói székházának megújítására – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa kedden Budapesten.

Fülöp Attila a felújítás alatt álló, Hermina úti épületnél újságíróknak elmondta, egy mostani kormánydöntés értelmében a rekonstrukcióra plusz 496 millió forintot fordítanak az eddigi 3 milliárd forinton felül. Így a felújítás mintegy 3,5 milliárdba kerül.

A felújítás a tervek szerint még az idén befejeződik – közölte.

Az államtitkár kiemelte, a kormány az elmúlt években két szempontot tartott szem előtt a fogyatékosügyben, az akadálymentesítést, valamint a munkához jutás lehetőségét, és ebben minden támogatást megadnak.

Ha ezt meg tudjuk adni a vak és gyengénlátó embertársaiknak, akkor a teljes élethez való reménynek a kulcsát tudjuk odaadni

 

– tette hozzá.

Fülöp Attila azt mondta, azt remélik, hogy a szövetség működését stabilizálja és hosszútávon segíti a székház felújítása.

Borbély Ádám (Fidesz-KDNP) kerületi önkormányzati képviselő arról beszélt, a kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosítja a beruházás befejezéséhez szükséges többletforrást, és ez is jól mutatja, hogy a kormánypártok építik a várost és benne Zuglót.

A politikus köszönetet mondott azért, hogy „kivéreztetési hazugságok és az önkormányzat ellenséges hozzáállása ellenére” sok fejlesztés érkezik a kerületbe.

„Zugló jövője az építkezésben van, nem a zsákutcának bizonyuló hergelésben” – fogalmazott Borbély Ádám.

Nagy Sándor, a MVGYOSZ elnöke elmondta, a 115 éves szövetség alapítói arra gondoltak, hogy a látássérült embereknek minél önállóbban, tevékenyebben be kell kapcsolódniuk a közösségi életbe. A szövetség a szolgáltatásaival a látássérültek életét kívánja megkönnyíteni – mutatott rá.

Nagy Sándor kiemelte: a székház felújítása azt a célt szolgálja, hogy a szolgáltatásokat minél jobb minőségben tudják igénybe venni a rászorultak.

Magyarországom mintegy 82 ezer látásérült ember él – közölte.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!