Fülöp Attila: A gyermekvédelmi hálózatot erősíti majd a nevelőszülői gyed

Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Nógrád megyei Taron, a Háromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthonában tartott közösségi rendezvényen.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (szemben, j) beszél Oláh Gergő énekes (szemben j2) előadása előtt a Nógrád megyei Taron, a Háromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthonában 2019. augusztus 15-én. Fülöp Attila a közösségi rendezvényen elmondta, hogy a gyermekvédelmi hálózat megerősítésének egyik fontos elemeként jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet. (MTI fotó: Komka Péter)

Fülöp Attila kifejtette, a rendezvény célja a nevelőotthonokban élő gyerekek személyes kapcsolatainak fejlesztése, a közösség iránti bizalom kialakítása, mert ezek a készségek általában hiányoznak a családból kiemelt kiskorúak esetében.

Fülöp AttilaFiatalok Oláh Gergő énekes (b) előadását hallgatják a Nógrád megyei Taron, a Háromszínvirág Gyermekotthon Vadvirág Lakásotthonában 2019. augusztus 15-én. Ezen a napon Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára meglátogatta az intézményt, ahol elmondta, hogy a gyermekvédelmi hálózat megerősítésének egyik fontos elemeként jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet. (MTI fotó: Komka Péter)

Az államtitkár hozzátette: Magyarországon jelenleg 15 ezer gyermek él nevelőszülőknél, 8 ezer pedig nevelőotthonokban.

A cél a nevelőszülői hálózat megerősítése, fejlesztése, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek jó példát lássanak. A gyermekvédelem tavaly megkezdett fejlesztésének részeként 2020. január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet is – közölte.

Fülöp Attila elmondta, el szeretnék érni, hogy a gyermekvédelemben dolgozók minden területen nagyobb megbecsülést kapjanak, hiszen ez a hivatás napi 24 órás elfoglaltsággal jár.

A gondozottaknak is jó, ha családban nőhetnek fel, jó példákat látva – mondta.