Fülöp Attila: Jelesre vizsgázott a hajléktalanellátó rendszer és a lakosság gondoskodásból

A múlt heti hideg időjárás alatt jelesre vizsgázott a hajléktalanellátó rendszer és a lakosság gondoskodásból – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa szerdai Facebook-bejegyzésében.

Fülöp

A nagy hideg miatt elrendelt „vörös kód” hatálya alatt 1500 bejelentés érkezett a diszpécserszolgálatokhoz, és 153 személy rendkívüli elhelyezésére került sor – írta Fülöp Attila.

Emlékeztetett:

a vörös kód elrendelése azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek kötelező befogadni a bajbajutott embereket.

A politikus annak alkalmából írt minderről, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselővel (Fidesz) meglátogatták a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nappali melegedőjét Csepelen.

A hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága 2024. január 12-én országosan 77 százalékos, míg Budapesten 62 százalékos volt. Ez azt jelenti, hogy a hidegben is megfelelő számú szabad férőhely áll rendelkezésre, ezért senkinek sem kell az utcán töltenie az éjszakát. A csapatmunkában a hajléktalanellátó szervezeteken kívül részt vett a magyar rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, az önkormányzatok, polgárőrök, civil és egyházi szervezetek - sorolta.

Jól látszik, hogy összefogott csapatmunka folyt szerte az országban, hiszen a vöröskód riasztás elérte célját és az extrém időjárási körülmények között életeket mentett

– fogalmazott Fülöp Attila.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!