Fülöp Attila: Minden hatóság és civil szervezet felkészült a téli ellátásra és mindenkinek segítséget tudnak nyújtani

A szállásokon van elegendő férőhely a hajléktalanok számára, az országos kihasználtság 75, a budapesti 72 százalékos – mondta a Hangolóban az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára - adja hírül a Magyar Idők.

Fülöp Attila egyúttal cáfolta azon sajtóhíreket, hogy heteket kellene várniuk a fedél nélkül élő embereknek ahhoz, hogy bejussanak valamelyik szállóra. Majdnem 20 ezer férőhely van országszerte, ebből az éjjeli 12 ezer – tette hozzá a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára

Szerinte minden hatóság és civil szervezet felkészült a téli ellátásra és mindenkinek segítséget tudnak nyújtani. Beszélt arról is, hogy amióta szabálysértésnek számít a közterületi hajléktalanság, mindössze nyolc ember ellen indult eljárás. Az ellenzéki sajtó ezt is felnagyította, most pedig minőségellenőrként járják a hajléktalanszállókat – tette hozzá Fülöp Attila.

Beszélt arról is, hogy kétmilliárdos kormányzati támogatással és 14 szervezettel összekapcsolódva országos programot indítanak, hogy a hajléktalanok újra önálló lakhatáshoz jussanak és ismét munkába álljanak.

A hajléktalanok ellátására 40 százalékkal több pénz jut idén, mint az utolsó MSZP-SZDSZ kormány idején 2009-ben – derül ki az országgyűlés illetékes bizottsága részére tett jelentésből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!