Fülöp Attila: A munka legyen az emberek megélhetésének középpontjában

Díszpapírtasakokat gyártó üzemet adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden a Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport, a beruházás mintegy 80 millió forintba került, az üzem 95 embert foglalkoztat, köztük 93 megváltozott munkaképességűt.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (b), Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k) és Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója (j) a nemzeti színű szalag átvágásával átadja a KÉZMŰ, ERFO és FŐKEFE közhasznú nonprofit társaságokból álló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoport új mezőkövesdi üzemét Mezőkövesden 2020. október 30-án. (MTI fotó: Vajda János)
    
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az avatáson azt mondta: a kormány 2010-től arra törekszik, hogy az emberek megélhetésének középpontjában a munka legyen, olyan legyen a társadalom és a gazdaság, hogy mindenki munkából tudja eltartani magát.
    
Hangsúlyozta: az állam továbbra is támogatja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a koronavírus járvány idején is. Az idén 45,6 milliárd forint értékben írtak ki pályázatot akkreditált munkáltatók számára, a támogatás forrása az elmúlt hét évben több mint 10 milliárd forinttal nőtt - emlékeztetett.

Fülöp AttilaFülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (b), Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2) és Ledniczky Péter üzemvezető (j2) a KÉZMŰ, ERFO és FŐKEFE közhasznú nonprofit társaságokból álló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoport új mezőkövesdi üzemében Mezőkövesden 2020. október 30-án. (MTI fotó: Vajda János)
    
Úgy fogalmazott: a cél az, hogy „segély helyett munka legyen", a mostani járvány idején is a munka köré kell szervezni a megélhetést.
    
Szólt arról is, hogy Magyarországon több mint 4,5 millióan dolgoznak a gazdaságban, közülük 155 ezren megváltozott munkaképességűek, az ő akaratuk azonban nem változott meg, magukat is, családjukat is bérből, jövedelemből szeretnék eltartani.
    
Az államtitkár elmondta: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája ma 44 százalékos, ez 2010-ben mindössze 18 százalék volt, „ettől függetlenül van még előttünk munka".

Fülöp AttilaDolgozók a KÉZMŰ, ERFO és FŐKEFE közhasznú nonprofit társaságokból álló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoport új mezőkövesdi üzemében az átadás napján Mezőkövesden 2020. október 30-án. (MTI fotó: Vajda János)
    
Csizi Péter, a cégcsoport ügyvezető igazgatója az avatáson arról szólt, hogy a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. 2007-től van jelen Mezőkövesden. A Társaság a KÉZMŰ- és az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együtt több mint 9500 embernek biztosít munkát országszerte 140 telephelyen.
   
 A mezőkövesdi üzemben dolgozók számát az év végéig százhúszra kívánják növelni. A gyárban dísztasakokat és díszdobozokat készítenek a világ legjelentősebb márkái számára, míg kisebb részben irodai papírárukat - irodai gyorsfűzőket - gyártanak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!