Fülöp Attila: A nevelőszülői hálózat lehetőséget ad a családban nevelkedésre

A kormány kiemelten támogatja a nevelőszülői hálózatot, amely nehéz helyzetben lévő gyermekeknek ad lehetőséget a kis közösségben, családban nevelkedésre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány Pest megyei állomásán arról beszélt: a nevelőszülők akkor adnak közösséget egy gyermeknek, amikor arra a leginkább szüksége van. „Nemcsak távolról, a tribünről szurkolnak" a nehéz helyzetben lévő gyermekeknek, hanem megfogják a kezüket, és átsegítik őket az előttük lévő akadályokon.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára

Az államtitkár elmondta azt is: a nevelőszülőséget népszerűsítő kampány egyik célja, hogy nevelőszülőket toborozzanak, a másik, hogy növeljék ennek a nehéz, de szép hivatásnak a társadalmi megbecsültségét.
    
A rendezvényen az önkéntes munkát elismerő Pro Voluntarius Díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója. Őket méltatva az államtitkár kiemelte: a misszió tagjai Kárpátalján és Délvidéken nehéz körülmények között élők orvosi ellátását biztosítják. Önként végzett munkájukkal ők is példát mutatnak, olyanokat támogatva, akik máshonnan nem kapnak segítséget.
    
Fülöp Attila a gyermek- és ifjúságvédelem területén végzett munkáért odaítélhető Szent Kristóf-díjat adott át három hivatásos nevelőszülőnek, Bodor János Istvánnénak, Walterné Golyán Évának és Füleki Árpádnénak, valamint Kovácspál Piroska gyermekfelügyelőnek.
    
A szociális ellátás és a gyermekvédelem területén végzett munka elismeréseként adható Pro Caritate díjat Németh Mária nevelőszülő vehette át az államtitkártól.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!