Fülöp Attila: A nevelőszülők nemzetépítő tevékenységet végeznek

A kormány fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat erősítését és fenntartását, ezért országos kampányt indít. Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: a kampány célja, hogy megmutassák mennyire fontos a nevelőszülői hivatás a társadalom számára.

Az államtitkár hozzátette: a nevelőszülő egy átmeneti gondoskodást vállal. A gyermeket magához veszi és ő mutatja meg milyen úton járjon. Ezután megpróbálják a vér szerinti családjába visszagondozni vagy örökbe fogadják. Az örökbefogadás pedig ebből a szempontból egy végleges állapot. Ott valaki az örökbe fogadott gyermeket sajátjaként, végérvényesen fogja nevelni.

Fülöp Attila (KDNP) az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Echo Tv Jóreggelt c. műsorában 2018.10.25-én

Fülöp Attila elmondta, hogy a kampány során mindenki számára szeretnék bemutatni a nevelőszülői hivatást. „Ha valaki kedvet érez ehhez, és az objektív feltételek teljesítésén túl megvan az a lelki plusz, hogy ezt a hivatást magának tudja választani, akkor ezt tegye meg" - fogalmazott.

Kiemelte: a kampány egy másik nagyon fontos része, hogy a társadalom részére megmutassák milyen fontos feladatot látnak el a nevelőszülők. Ha ők egy gyermeknek segítenek, akkor igazából az ott élő közösségnek segítenek. A tevékenységük ebből a szempontból nemzetépítő tevékenység is, hiszen a jövendőbeli életekről, gyermekekről van szó.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!