Fülöp Attila: Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást

Október közepe óta 1300-zal többen veszik igénybe a hajléktalanellátást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a hajléktalanokat segítő intézkedésekről és programokról a Hajléktalanokért Közalapítvány székhelyén, a VI. kerületi Szobi utcában 2018. december 18-án (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Fülöp Attila azt mondta, a hajléktalanszállók kihasználtsága országosan mintegy 84, Budapesten 81-82 százalékos. Ez azt jelenti, hogy tudják fogadni azokat, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatást - hangsúlyozta.
    
Kitért arra is, hogy 2020 végéig - egy jelenleg is futó program keretében - mintegy négyezer hajléktalan ember kap naponta egyszer meleg ételt. Továbbá 84 millió forintos pályázatot írtak ki a hajléktalanellátásban közreműködő szervezetek fejlesztésére, amelyre január 15-ig lehet jelentkezni - tette hozzá.
    
Az államtitkár úgy fogalmazott: „aki a társadalom tagjaként felelősséget érez a hajléktalanok iránt, azzal tud a legtöbbet segíteni, ha probléma esetén, a kormany.hu oldalon megtalálható telefonszámokon értesíti a diszpécserszolgálatot."
   
A felsorolt programok és a hajléktalanellátó intézmények „valós segítséget, az életben maradást tudják" biztosítani - mondta Fülöp Attila.
    
Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumi elnöke tudatta, a krízisautók folyamatosan járják az utakat a hideg időszakban, a nappali melegedők pedig hosszított nyitvatartással működnek. Reggel 8-tól este 6 óráig vannak nyitva, és hétvégén is fogadják a hajléktalanokat - ismertette a részleteket.
    
Közölte, a több mint nyolcvan nappali melegedő működtetésére mintegy 140 millió forintos keret áll rendelkezésre. Kitért arra is. a január 15-ig pályázható, több mint 80 millió forintos tartalékalapból 50 milliót már odaítéltek. Úgy vélekedett, ha a társadalmi összefogás fennmarad, az idei tél krízisellátását nagyobb problémák nélkül meg tudják oldani. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!