Fülöp Attila: Ötezer fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Az év végére már ötezer fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban, az önálló élet reményében – jelezte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa pénteken Hajdúböszörményben.

FülöpFülöp Attila a Támogatott lakhatás kialakítása és szociális alapszolgáltatások fejlesztése Hajdúböszörményben elnevezésű projekt záró rendezvényén azt mondta, a támogatott lakhatás programban kialakított lakásokban szociális munkával támogatva teremtik meg az önálló élet lehetőségét fogyatékossággal élő embereknek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a harminc éve megalkotott, azóta többször az igényekhez igazított szociális törvény a szociális biztonság megteremtését, megszervezését még állami, illetve önkormányzati feladatként határozta meg.

Mára eljutottunk odáig, hogy ezen a területen a civil, egyházi és önkéntes szervezetek megerősödtek, részt tudnak venni a gondoskodáspolitikai erőfeszítésekben

– utalt Fülöp Attila arra, hogy Debrecenben egy civil szervezet, a Fény Felé Alapítvány, Hajdúböszörményben pedig a baptista egyház közössége jóvoltából javul a fogyatékossággal élő gondozottak helyzete.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke azt mondta, a szolgálat, amit a fogyatékossággal élők érdekében végeznek, „tanulás az Isten szeretetéből, és pici részletek továbbadása az Isten szeretetének”.

Mile Ferenc, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió elnöke jelezte: a beruházással a fejlesztések nem állnak meg, a jövőben szeretnének különféle foglalkoztatókat, elsőként egy gyertyaöntő manufaktúrát létrehozni, és a fogyatékossággal élők által készített termékekkel akár a piacon is megjelenni.

German Gabriella intézményvezető a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió gondozási szolgálatának intézvényvezetője ismertette: a Széchenyi 2020 programban elnyert 752,5 millió forint európai uniós és magyar támogatásból négy ingatlant vásároltak és újítottak fel Hajdúböszörményben, ahol 24 fogyatékossággal élőnek biztosíthatnak támogatott lakhatást.

Ezen túlmenően bővítették a házi segítségnyújtást és a fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító kapacitásukat is – fűzte hozzá az intézményvezető.    

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!