Összes vállalás: 131 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 5 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Heves megye: 2 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 1 kereszt
Tolna megye: 1 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 131 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Gazdasági növekedésről és nemzeti konzultációról is kérdezett a KDNP hétfőn a parlamentben

Milyen kormányzati intézkedések eredménye a kiemelkedő gazdasági növekedés?

Aradszki András (KDNP) interpellációja nyomán arra várt választ: milyen kormányzati intézkedések eredménye a kiemelkedő gazdasági növekedés?

Aradszki András

Arra mutatott rá, hogy Magyarország a vírusválságot megelőzően az egyik legdinamikusabban növekvő gazdasággal rendelkezett. Sorolta a fiatalok életkezdéséhez vagy a családoknak nyújtott támogatásokat és kijelentette: az újraindítási akcióterv a vártnál is dinamikusabb bővülést eredményezett, a GDP 17,9 százalékkal nőtt egy év alatt.

Tállai András úgy felelt: a magyar gazdaság jól teljesített a válság alatt, a hitelminősítők is ezt fejezték ki a felminősítéssel. Ebben azonban benne van az elmúlt tíz év munkája – hangsúlyozta. Ez tette lehetővé a GDP 30 százalékát kitevő átfogó intézkedéseket, amelynek az eredményei már látszódnak.

Az államtitkár szerint ez a többi között annak az eredménye, hogy a kormány nem egy új segélyezési rendszert indított, hanem a munkahelyeket védte. A programoknak köszönhetően 837 ezer álláshelyet sikerült megvédeni és 67 ezer új munkahely jött létre, vagyis mára több mint 4,7 millió a foglalkoztatottak száma.

A kormány mindezt adócsökkentéssel, adókönnyítéssel és kedvezményes vagy kamatmentes hitelek nyújtásával érte el. A beruházás-élénkítéshez a költségvetés támogatása is hozzájárult, valamint az uniós források ideterelése is.

A képviselő a választ elfogadta.

 

Hogyan értékeli a kormány a nemzeti konzultációt?

Móring József Attila

Móring József Attila, a KDNP frakcióvezető-helyettese a nemzeti konzultációról érdeklődött az azonnali kérdések órájában. Felidézte: a kormány fontosnak tartja az egyeztetést az emberekkel, ezért rendszeresen – immáron 11. alkalommal – rendezett nemzeti konzultációt, amelyekre rendszeresen milliós számban érkeztek válaszok.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a módszerrel nem csak a választásokon kapnak az embereknek beleszólást a kormányzásba. Erre óriási nagy szükség van – jegyezte meg.