Gyurcsány Ferenc rég megírta a baloldali előválasztás forgatókönyvét

„Az előválasztásnak csúfolt színjáték” forgatókönyvét a baloldali választók ugyan nem ismerik, de Gyurcsány Ferenc azt már rég megírta – mondta Hollik István vasárnapi videónyilatkozatában.

Hollik István hangsúlyozta, Gyurcsány Ferenc a baloldal valódi vezetője, „náluk mindent ő dönt el, éppen ezért ez az egész előválasztásosdi egy nagy színjáték”.

Ennek a színjátéknak a főrendezője maga Gyurcsány Ferenc, aki már rég kiosztott a szerepeket”

– tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A kormánypárti politikus szerint a „napnál is világosabb, hogy a baloldalnak esze ágában sincs valójában a választóira bízni a döntést. Amikor a balos portálok arról írnak, hogy a Jobbik és az MSZP például biztosan nem indít jelöltet minden körzetben, az is azt mutatja, hogy ők Gyurcsánnyal már előre lebeszélték, hogy ki melyik választókerületet kapja” – fejtette ki Hollik István.
A KDNP országgyűlési képviselője kiemelte, „itt valódi döntési lehetőség nincsen”.

Hollik István aláhúzta,

teljesen mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc kire osztotta a miniszterelnök-jelölt szerepét, az ugyanúgy báb lesz a kezében, mint 2002 után Medgyessy Péter,

akit akkor váltott le, amikor éppen hatalmi érdeke azt szolgálta. Ne legyen kétséges senkinek, most is ugyanezt fogja tenni” – fűzte hozzá Hollik István.