Hargitai János: Jövőre több mint 2200 milliárdot költ a kormány családpolitikára

A 2020-as költségvetés megalapozását szolgáló törvénycsomag tárgyalásával folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn este.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető alelnöke, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt mondta, hogy a költségvetésben az áfa bevételi várakozások hatalmasak, miközben a várható társasági adóbevételek lecsökkentek, mert szerinte a kormány egy adóparadicsomot hozott létre a multinacionális cégek számára.

Hargitai János (KDNP) Z. Kárpát Dánielnek válaszolva a 27 százalékos áfakulcsról azt mondta, hogy a kormány nagyon sok tételt tett át a kedvezményesen adózó öt százalékos körbe.
    
A vezérszónok hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormányok költségvetései megalapozottak, eddig minden lényeges költségvetési szám „megállt" és ezért joggal lehet feltételezni, hogy ez 2020-ban is így lesz. A kabinet gazdaságpolitikájának vitathatatlan eredményei vannak, ami a választási eredményekben is visszaköszön - jelentette ki.
    
A kormány 2010 óta tudatosan képviseli a családpolitikát és erre jövőre is hatalmas összeget, több mint 2200 milliárd forintot költ el - hívta fel a figyelmet. GDP-arányosan Európában a magyar kabinet fordítja a legtöbbet családpolitikára - tette hozzá.
    
Azt mondta, hogy az Orbán-kormánynak több mint ezer milliárd forintnyi adósságtól kellett megszabadítania az önkormányzatokat és azóta igyekszik megakadályozni az eladósodásukat - tette hozzá. A változásokat ismertetve felhívta a figyelmet, hogy a kormány vizsgálhatja, hogy az önkormányzatok megalapozottan akarnak-e felvenni egy hitelt és azt képesek-e törleszteni.
    
A jövőben már a 800 fős településeken is bevezethetik a falugondnoki szolgálatot - emelte ki Hargitai János.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!