Hargitai János: A munkaalapú társadalom segíthet a válság kezelésében

Hargitai János (KDNP) az elmúlt harminc év gazdaságpolitikája kapcsán beszélt az Országgyűlésben napirend előtt arról, hogy két válságkezelésre, az 1995-ös Bokros-csomagra és a 2008-as válságkezelésre mindenki emlékszik. Szerinte ezeknek a válságoknak a szocialista kormányok gazdaságpolitikája ágyazott meg és mindig az Orbán-kormányra várt a helyzet megoldása.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető főtitkára, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke
    
A szocialistáknak nem volt jövőképük és a nemzetek feletti erőközpontok akaratait akarták mindenáron végrehajtani - mondta. Hozzátette: az Orbán-kormány a munkalapú társadalmat, családtámogatási rendszer épített és nemzetben gondolkodott, a válságot is így kezelte.
    
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a két gazdaságfilozófiai álláspontot úgy egyszerűsítette le, hogy a szocialisták a segélyezésben hisznek, az Orbán-kormány viszont a munkát adna az embereknek.
    
Közölte, amikor a gazdaságvédelmi akciótervet összeállították, úgy döntöttek, hogy megint a munkán keresztül segítenek. Hozzátette: az a céljuk, hogy megvédjék a veszélybe sodródott munkahelyeket és legalább annyi munkahelyet hozzanak létre, amennyi a válságban megszűnik, továbbá hogy a magyar gazdaság erősebb legyen a válság után.