Harrach Péter: Az utca sem segít az ellenzéken

Az, hogy egy jobbikos fellegvárban, Tiszavasváriban a kormánypártok jelöltje győzött és lett polgármester, látlelet a belpolitika helyzetéről – mondta a Karc FM Hangoló című műsorában a KDNP frakcióvezetője - számol be az eseményről a magyaridok.hu. Harrach Péter szerint az áprilisi parlamenti választások óta lejtmenetben van az ellenzék, folyamatosan gyengülnek és még az utcára is hajlandók kivinni az embereket, hogy a törvényesen megválasztott kormányt eltávolítsák.

Harrach Péter a Sargentini-jelentést fércműnek nevezte, ami szerinte tele van hazugságokkal. Hozzátette: a 60 ezer magyarországi civil szervezetből csak egy tucatnyi bevándorláspárti szervezet dolgozott a háttérben, amikor a jelentés készült. A politikus úgy látja, a dokumentum nem a kormány ellen irányul, hanem Magyarország ellen, mert ha lesznek következményei, akkor az Magyarország számára jelent hátrányt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a párt alelnöke

A frakcióvezető beszélt arról is, hogy az új parlamenti ciklusban a KDNP számára két terület lesz fontos. Az egyik a szociális kérdések, hogy a lemaradókat segítsék. Példaként említette az otthonápolás kérdését, mely nemcsak a béremelésről szól, hanem feladat átvállalásról is. A bedőlt hiteleknél a csődvédelem egyszerűsítése és a könnyített törlesztés lehetne a megoldás. Másik területnek azokat a törvényjavaslatokat nevezte, amelyek segítenek a magyar vállalatoknak abban, hogy felkészüljenek az új technikai forradalomra.