Harrach Péter: Európa határait védeni kell

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese az azonnali kérdések órájában arról szólt, hogy Európa határait védeni kell, mert a terrorizmus és a világjárvány találkozik az illegális migrációban. A kerítésépítésben Magyarországnak vannak követői, hiszen jelenleg az afganisztáni helyzet változásával több millió ember várja, hogy útnak induljon.
 

Harrach Péter

Mintegy 600 milliárd forintba került a védekezés eddig, ezért az ország Brüsszelhez fordul, hogy vállaljon részt Európa védelmében. A baloldali ellenzék azonban nem támogatja ezt a tevékenységet - jegyezte meg.

Brüsszel miért nem kíván részt venni a határvédelemben? - kérdezte.

Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkára azt felelte: Brüsszel azért nem támogatja a magyar határvédelmet, mert nem akarja. Nem megállítani akarja a migránsokat, hanem beutaztatni, ebben pedig számíthat a magyar baloldalra.

Szólt arról, hogy tavalyhoz képest jelentősen emelkedett az illegálisan belépni kívánók száma, akiknek a módszerei is megváltoztak: szervezetten, kiképzetten érkeznek fiatal férfiak, és követnek el erőszakos cselekményeket a határátlépésükkor. Egyedül a kerítés nyújt segítséget és mivel az ország schengeni kötelezettséget teljesít, ehhez Brüsszelnek is hozzá kellene járulnia - jelentette ki.