Harrach Péter: Fenntartható hosszú távon az energiabiztonság?

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője az október 15-én kezdődött fűtési szezon kapcsán azt mondta kedden az Országgyűlésben, hogy az ország megfelelően felkészült a hidegebb hónapokban megnövekvő energiaigények biztonságos kiszolgálására; a háztartások Európa legalacsonyabb áram-, és gázárát fizetik a rezsivédelemnek köszönhetően.

Szerinte az ellátás biztonságát a téli hónapokban a betárolt, jelentős mennyiségű, 6,3 milliárd köbméteres gázkészlet garantálja, emellett a hosszú távú szerződés szerinti szállítások is folyamatosak. Fenntartható hosszú távon az energiabiztonság? – kérdezte.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a magyar kormány nem az ukrajnai háború kitörésekor ébredt arra rá, hogy foglalkoznia kell az energiabiztonság, a diverzifikáció kérdésével.

Elmondta, folyamatosan keresnek alternatív energiaforrásokat. Az ország áramhálózata gyakorlatilag minden szomszédos országgal össze van kötve. Nyáron megállapodtak Törökországgal, Azerbajdzsánnal, Katarral, megindult Magyarországra az azeri gáz - sorolta. Szerinte Magyarország energiabiztonságát a brüsszeli javaslatok veszélyeztetik.

Közölte, 97 százalékos töltöttségen vannak a földgáztározók. Ha az idei tél keményebb is lesz, mint a tavalyi, akkor is lesz elegendő gáz – tette hozzá.

A képviselő a választ elfogadta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!