Harrach Péter: a hajléktalanság szociális kérdés

A hajléktalanságot sokan rendészeti, közegészségügyi vagy köztisztasági ügyként kezelik, a kereszténydemokraták szociális kérdésként, az ember oldaláról közelítenek hozzá - hangsúlyozta Harrach Péter a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumán csütörtökön az Országházban.

A Kiút a hajléktalanságból - az új törvényi szabályozás és a civil szervezetek szerepe címmel, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ)szervezésében tartott ülésen a kormánypárti politikus kiemelte: az ember alapvető igénye, hogy otthona legyen.
    
A hajléktalan ember segítségre szorul, számtalan problémája van, és ebből egy a hajléktalanság. Sérültségének okai az előéletében húzódnak meg, olyanokról van szó, akik mindenüket elveszítették - mutatott rá Harrach Péter.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumán, Budapest, 2018.11.08. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Az MKDSZ elnöke szerint nem az ő dolguk megítélni ezen emberek saját felelősségét a kialakult helyzetükért, a hajléktalan embereknek egészségügyi, lelki, anyagi, foglakoztatásbeli segítségre van szükségük, valamint az otthont pótló szállás biztosítására. A többség ezzel él is, és meg is kapja a lehetőséget - mondta, hozzátéve: Magyarországon, ha nem is tökéletesen, de jól működik a hajléktalan-ellátó rendszer.
    
A KDNP-s politikus elsődleges feladatként a közterületen élők bevonását említette az ellátórendszerbe, hogy emberhez méltó körülményekhez juttassák őket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!