Koronavírus - Harrach Péter: A KDNP üdvözli a kormányzati intézkedéseket

A Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője kifejtette: megcsillant a közös politikai felelősség érzete a felszólalásokban, de a pártpolitikai szempontok is megjelentek, pedig ennek ebben a helyzetben nincs helye, ahogyan a provokációnak sem.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője

Közölte: a kereszténydemokrata hozzáállás két pilléren nyugszik, egyrészt a felesleges kockázatok kerülésén, másrészt a „ne féljetek" gondolatán, amelyet II. János Pál pápa is sokat említett a rendszerváltás idején. Most is bátorságra van szüksége az orvosoknak és a képviselőknek is, veszélyhelyzet van a betegek mellett és bizonyos szempontból a parlamentben is, azon emberek miatt, akikhez a képviselők eljutnak – fogalmazott.
    
Hangsúlyozta: a képviselőknek fontos döntéseket kell hozniuk, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a költségvetések kérdésében.
    
Harrach Péter az iskolabezárásról elmondta: igaz, hogy a szakmai vélemények eltérnek a fertőzésveszélyről, és lehetett volna indoka, hogy tartson még az intézményekben a tanítás, de a gyermek elsőszámú nevelője a szülő, aki megbízást ad az iskolának, hogy oktassa, nevelje a gyermekét. Ha a szülői társadalom azt kéri, hogy ez most ne az iskolákban történjen meg, távoktatásra van szükség. Ez alkalmat ad arra, hogy a tanév befejeződjön – mutatott rá.

Harrach Péter hangsúlyozta: a KDNP támogatja a kormányfő által bejelentett intézkedéseket.