Harrach Péter: Kerüljön a NAT-ba a családi életre nevelés

Harrach Péter hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában szorgalmazta, hogy a családi életre nevelés témája kerüljön a Nemzeti Alaptantervbe (NAT). A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozva, hogy pártja a felelős párkapcsolat mellett áll, elutasít minden erőszakot, és azt vallja, hogy férfinak és nőnek azonos és sérthetetlen a méltósága.

A kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője hangot adott azon véleményének: a keleti ember családban él és gondolkodik, azt támasznak tekinti, megéli a gyermekvállalás örömét, míg nyugaton az értékrendben „lecsúszott" ez az intézmény. Példaként hozta fel, hogy egy felmérés szerint a negyvenes nemzedék kétötöde gyermektelen, harmada pedig nem él párkapcsolatban.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője

A felelős párkapcsolatról kell, hogy halljanak a gyerekek, és akkor nyilván más lesz a családok helyzete is  - jelentette ki.  Hozzátette, ez egyszerre szolgálja a nemzet fennmaradását és a családok boldogságát.
    
Válaszában Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára megemlítette: több ezer oldalnyi javaslat érkezett már be a NAT most zajló konzultációja során, köztük az a - tízezernél több aláírással támogatott - kezdeményezés, amely az alaptanterv részévé tenné a kérdést.
    
Családbarát országgá akarjuk tenni Magyarországot - fogalmazott az államtitkár, megemlítve azt is, hogy családtámogatásokra több mint kétszer akkora összeget fordít évente a kormányzat, mint 2010 előtt irányító elődei.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!