Harrach Péter Márki-Zay kijelentésére: A katolikus tanítás egyértelmű

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Instagram-oldalán posztolt egy kampányfotót, amelyen azt írja: „katolikusként nem, de államférfiként támogatom a melegházasságot”.

Hogy hogyan hordhat valaki keresztény sapkát, majd politizáláskor veheti le, az egy érdekes kérdés.

– A katolikus tanítás egyértelmű, a házasságot a Szentírás alapján egy férfi és egy nő szeretetkapcsolatának tartja és a szentségek közé sorolja. Ide kívánkozik két szentírási idézet: „férfinak és nőnek teremtette”, „ezért a férfi elhagyja apját, anyját, feleségével tart és a kettő egy test lesz”. Az egyneműek kapcsolata ezzel össze nem egyeztethető. Ha valaki mégis erre tesz kísérletet, az magát a házasság intézményét lazítja fel, ami megengedhetetlen – mondta a Vasárnapnak Harrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Harrach Péter szerint

 

aki politikusként csak a hatalom megszerzését tartja fontosnak, tekintsen el ettől. Ha viszont keresztény politikusnak vallja magát, akkor a keresztény emberképet és az ahhoz szorosan kötődő házasság intézményét nem rombolhatja.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!