Harrach Péter: Meg kell erősíteni a családokat

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán a parlamentben kijelentette: a költségvetés rendezett, biztonságos társadalomban, a magyar emberek létfeltételeinek biztosításában gondolkodik egy olyan világban, ahol a nyugati civilizáció látványos válságtünetei mutatkoznak.

Közölte, közösségre épülő társadalomban gondolkodnak, amelynek a legkisebb egysége a család, amit meg akarnak erősíteni.

Elmondta, 2023-ban 3225 milliárd forint jut a családok támogatására, ez 450 milliárd forinttal több, mint a 2022-es költségvetésben volt és a növekmény messze meghaladja az infláció mértékét. Hozzátette: 2010-hez viszonyítva 2290 milliárd forinttal több most a családok támogatása. Kiemelte a családtámogatások közül az adókedvezményt, a 25 év alattiak szja-mentességét és az otthonteremtési támogatást.

Szólt a környezet- és természetvédelemről, úgy értékelve, hogy Magyarország képes az uniós klímacélokat megvalósítani. Elmondta, ahhoz, hogy 2050-re klímasemleges legyen a magyar gazdaság 50 ezer milliárd forintra lesz szükség, ez támogatás nélkül nem megy. Szerinte a kibocsátáscsökkentés csak az atomenergia igénybe vételével valósítható meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!