Harrach Péter: Meg kell védeni Európa határait

Harrach Péter  a közelmúltban az Országgyűlésben arról beszélt: miután Törökország megnyitotta kapuit Európa felé, az európai uniós miniszterek kimondták, amit eddig nem: Európa határait meg kell védeni a tömeges migrációval szemben. Magyarország ezt már évekkel korábban megfogalmazta, de kritikát, rágalmazást kapott érte – mutatott rá a KDNP frakcióvezetője.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője

A kereszténydemokrata politikus közölte: a helyben segítés kérdésében Magyarország példát mutatott. Ez az érdek mellett kötelességünk is, de a nyugati országok még le vannak maradva ebben az ügyben – mutatott rá.
    
Szijjártó Péter úgy válaszolt, hogy Görögországgal szemben mindenkinek jogos elvárása, hogy védje meg az EU és a schengeni övezet külső határát, „ez nem szorgalmi feladat, hanem kötelező házi feladat”, ezt írják elő uniós szabályok. Biztosítani kell, hogy a schengeni határt csak szabályosan lehessen átlépni – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető kiemelte: Európa és az európai civilizáció biztonsága érdekében a magyar migrációs politikát kell követnie Európának is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!