Harrach Péter: Nincs unalmasabb ház annál, ahol nincs gyermekzsivaj

A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a törvénymódosításra emlékeztetett, amelyik kimondta, a gyerekeknek lehetőleg vér szerinti, örökbefogadó, vagy nevelőszülői családban kell felnőniük (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)

Fülöp Attila hangsúlyozta, minél több olyan fiatalnak szeretnék biztosítani, hogy családban nőjön fel, akik nem lehetnek együtt természetes, vér szerinti családjukkal.
    
Harrach PéterMűsorok és kulturális rendezvények a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén a budapesti Várkert Bazárban (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)

A program emellett azt is szeretné elérni, hogy a gyermekvédelemben nevelőszülőként dolgozók megkapják a méltó társadalmi megbecsülést, továbbá kevesebb emberben keltsenek rossz érzéseket a nevelőszülő és a nevelt gyermek kifejezések - fejtette ki az államtitkár.

Harrach Péter
    
Műsorok és kulturális rendezvények a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén a budapesti Várkert Bazárban (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)

Harrach Péter

Műsorok és kulturális rendezvények a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén a budapesti Várkert Bazárban (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arra a törvénymódosításra emlékeztetett, amelyik kimondta, a gyerekeknek lehetőleg vér szerinti, örökbefogadó, vagy nevelőszülői családban kell felnőniük.

Fülöp Attila
    
Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)

„Nincs unalmasabb ház annál, ahol nincs gyermekzsivaj" - fogalmazott a kormánypárti politikus.
    
Aláhúzta azt is, a nevelőszülői program segítségével a gyermekek közösséget kapnak, a szülők pedig lehetőséget arra, hogy megéljék a jövőbe vetett reményt, hiszen a gyermeknevelés a jövőről szól.

Harrach Péter

A Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának zárórendezvénye a budapesti Várkert Bazárban (2019.05.19. Budapest, KDNP fotó: Váli Miklós)
    
Harrach Péter egy parlamenti látogatásra hívta a „Lehetetlen nincs" című országos rajzpályázat díjazottjait, akik a rendezvényen vehették át elismeréseiket.
    
A Befogadlak nevelőszülői program országjárásának utolsó állomásán zenei gálával egybekötött családi nappal várták az érdeklődőket.