Helyi összefogással és kormányzati támogatással fejlődik az ősi, baranyai község, Nagypall

A Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházásokat adtak át július 30-án Nagypallon.

Hargitai János, Mohács és térsége KDNP-s országgyűlési képviselője, a párt ügyvezető főtitkára (jobbra), Gaal Gergely, a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztos, a KDNP Országos Választmánya titkára (balra) és Grátz Erika, Nagypall község polgármestere

A Szent István idején alapított, Baranya megyei Nagypall jó példája annak, mi a záloga egy kistelepülés életképességének, fennmaradásának. Szorgalmas emberek, jól működő kisközösségek, távlatokban gondolkodó faluvezetés és hatékony érdekképviselet. Mindezek hozzájárulhatnak egy közösség megtartó erejének erősítéséhez, amelynek stabil alapot ad az itt élő nemzetiségek sokszínűsége.

Nagypall

A Magyar Falu Program keretében több beruházás is megvalósulhatott a településen, melyet pénteken adott át Grátz Erika polgármester, Hargitai János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa.

Így fejlesztés történt abban az önkormányzat tulajdonában lévő épületben, melyet a Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesület használ. Itt kézműves foglalkoztatót adták át.

Nagypall

De fejleszteni sikerült egy másik épületet is, mely óvodának, kultúrháznak és önkormányzati hivatalnak is helyet ad. Ez alkalommal az óvodai udvar és az önkormányzati hivatal belső felújítása készült el, ahol Nagypall, Fazekasboda és Erdősmecske önkormányzati és közigazgatási ügyeit intézik. Ugyanakkor a kultúrház sem maradt „érintetlenül”: itt székek és asztalok beszerzésére nyílt lehetőség.

A kormány ezúttal – a Magyar Falu Program említett fejlesztései révén – 30 millió forintos támogatást nyújtott a községnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!