„…hogy a Krisztussal való találkozás örömteli legyen” – advent a soproni lakótelepen

A soproni Jereván lakótelepnek évek óta saját adventi koszorúja van.

-Több éve már annak, hogy hagyománnyá tettük a lakótelepen az adventi koszorú köztéren való felállítását. Azóta évről évre meghitt, egyre többeket vonzó esemény az adventi gyertyagyújtás, amelyeken mindig elhangzik az Evangélium üzenete – mondta el Tóth Éva, a településrész önkormányzati képviselője, soproni KDNP-elnök.

Az egyén az ünnepet szívében éli meg, de fontos, hogy az ünnep közösségben teljesedjen ki. Öröm, hogy ünnepeinket, jeles napjainkat a Jereván lakótelepen közösségként is méltó módon tudjuk megünnepelni. Az advent alkalmat ad ara, hogy több odafigyeléssel, türelemmel, szeretettel forduljunk közösségeinkben is egymás felé. Ilyenkor még inkább egymásra találnak a közösségek is 

tk

A köztéren tartott ökumenikus egyházi szolgálat során Dr. Tóth Károly evangélikus lelkész kifejtette: Bíztató az ószövetségi prófécia Advent első vasárnapján. A nehéz körülmények között is lehetséges az öröm. Ennek titka, hogy biztosak lehetünk abban, hogy az Úr elérkezik hozzánk, eljön, nem hagy magunkra, nem marad távol. Ez a vigasztaló üzenete Adventnek, amelyből legyen örömünk.

Dr. Barta Zsolt református lelkész arról szólt, hogy az Adventben fontos, hogy az ünnep fényes pillanatait éljük meg együtt, a családokkal, azáltal is, hogy figyelünk és segítünk a rászorulóknak. – Vegyünk részt az egyház istentiszteletein, hogy Krisztus üdvössége kerüljön közel hozzánk – fogalmazott a lelkész. 

eehNémeth István, a Szent Imre templom plébánosa kifejtette, hogy advent az alkalma annak, hogy a szívünk mélyén tudjunk rendet tenni. Készíteni kell ezekben a hetekben magunkat arra a szívünk mélyén, hogy a Krisztussal való találkozás örömteli legyen, hozza meg a lelkünk békéjét.

A soproni Jereván lakótelep első advent első vasárnapi gyertyáját Németh István plébános és Tóth Éva közösen gyújtotta meg.

Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron korábbi KDNP-s képviselője is, az országos Választmány elnökségi tagja.

A meghitt ünnepségen a Lővéri Nyugdíjasklub műsora is hozzájárult az örömteli adventi pillanatok emelkedettségéhez.

zl

Az advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében december 7-én, 18 órakor Adventi Hangversenyt tartanak a soproni Szent Imre templomban. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Mozart, Beethoven és Vivaldi műveket játszik Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész vezényletével.

tk

December 13-án a szolgáltatóház átriumában 9 és 12 óra között jótékonysági adventi könyvvásárt rendeznek, amelyen men alkalommal külön standot kapnak az egyházi kiadású, hitbeli elköteleződést segítő könyvek, így a Barankovics Alapítvány által támogatott, KDNP-s kiadványok is.

 

Tóth Éva

elnök

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!