Hollik István: 224 milliárddal nő a családtámogatás

A jövő évi költségvetésről szóló javaslat szerint 224 milliárd forinttal emelkedik majd a családtámogatásra fordítható összeg – mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában 0 írja a magyarnemzet.hu.

Hollik István (KDNP), kormányszóvivő

Kifejtette: a 2020-as költségvetés arról szól, hogy meg kell védeni a gazdasági növekedést és támogatni kell a családokat. Ennek fényében több mint a 2010-es szint duplájára, 2228 milliárd forintra emelkedik a családtámogatás összege.

Hozzátette, hogy a 2010-es adat azért ilyen alacsony, mert korábban a szocialista kormányok szinte minden családtámogatást eltöröltek, emellett pedig felelőtlenül gazdálkodtak.

Hollik István elmondta még, a gazdaságvédelmi akciótervvel azt a célt szeretnék elérni, hogy ne csökkenjen a gazdaság növekedési üteme, ezért támogatják a foglalkoztatás bővítését és egyszerűsítik a vállalkozások adózását is.

A kritikákra reagálva a kormányszóvivő közölte, a költségvetés stabil, a családtámogatást ért vádakat pedig meg ki fogják védeni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!