Hollik István: Aki megszavazza a békepárti határozatot, a béke pártján áll

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt kijelentette: a békepárti határozat világossá teszi, ki áll a béke oldalán, aki megszavazza, az a béke pártján áll.

 

Kifejtette: a háború kezdetének egyéves évfordulója aktuálissá teszi, hogy mérleget vonjanak az elmúlt egy évről, és az a kép, amely így kialakul, tragikus és szomorú, hiszen emberek tízezrei haltak meg, özvegyek, árvák vannak mindkét oldalon, menekültek, tönkrement egzisztenciák vannak, és gazdasági károk egész Európában.

 A háborúnak nincs nyertese, csak vesztese

 

– mutatott rá.

Közölte: örömteli, hogy a világ nagyobbik része békepárti, ahogy Magyarország is, bár szövetségeseink háborúpártiak. Könnyen küldenek fegyvereket azok az országok, amelyek messze vannak, ők nem szembesülnek a háború tragikus következményeivel – mondta.

Hollik István emlékeztetett: a kárpátaljai magyarok révén Magyarországnak emberveszteségei is vannak.

 

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a kormány álláspontjának alapja az igazság, a béke, a szolidaritás és a hazaszeretet. Az első pillanattól kezdve elítélték Oroszország nemzetközi jogot sértő agresszióját, kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett - jelentette ki.

Hangsúlyozta: mindenkinek a béke az érdeke. Magyarország óriási humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának, azonban a magyar érdekeket képviselve világossá teszi, hogy kimarad a háborúból – mondta. Hozzátette: Magyarország érdekét kell az első helyre tenni, ez az egyetlen demokratikus álláspont.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!