Hollik István: Az ellenzék helyében inkább csöndben maradnék

Azok bírálják a jövő évi költségvetés tervezetét, akik kormányon egyszer sem nyújtottak be olyan költségvetést, amely az uniós elvárásoknak megfelelően három százalék alatt tartotta az államháztartási hiányt, emiatt az ország jelentősen eladósodott - jelentette ki Hollik István kormányszóvivő a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: a jövő évi büdzsé a tervezésekor a kormány két alapvető célt vett figyelembe: a családoknak a gazdaság erejéhez mért támogatását és a gazdasági növekedés fenntartását.

Hollik István kormányszóvivő, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a Hír TV stúdiójában

„Én azért sokkal visszafogottabb lennék Varjú László vagy egyébként a másik felszólaló, a szocialisták részéről Mesterházy Attila volt. Én inkább a helyükben csöndben maradnék”  indította a műsort Hollik István, kormányszóvivő. A kereszténydemokrata politikus hozzátette: ezek az emberek voltak azok, akik a szociáldemokrata, liberális kormánynak voltak a tagjai az akkori vezetésnek, akik egyébként csőd szélére sodorták az országot. Hozzátette, akkor ők egy havi nyugdíjat elvettek az emberektől és a munkanélküliséget is a duplájára növelték.

„A szocialisták a saját idejükben, nyolc év alatt egyszer sem voltak képesek egyetlen olyan költségvetési tervezetet sem benyújtani, ami a három százalékos hiánycél alatt lett volna.” 

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy a mai napig ennek a terhét nyögi az ország, hiszen 55 százalékról közel 85 százalékra növelték az államadósságot. Elmondta, jövőre 125 milliárd forinttal többet fog költeni a kormány az egészségügyre az ideihez képest. Ez többek között az Egészséges Budapest Programnak köszönhető, aminek keretében több új eszközt is beszereznek, valamint az új kórházépítések is megkezdődnek.

A költségvetés Hollik István szerint válaszol a két legnagyobb kihívásra, elsőként igyekszik megkönnyíteni a gyermekvállalást „Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy azok a családok, akik gyermeket szeretnének vállalni, vállalják is a gyermeket. Ehhez minden támogatást meg szeretnénk nekik adni.”

Másrészt pedig látszik, hogy a magyar gazdaság az Európai Uniós átlagos gazdasági növekedési szintjét jóval meghaladó mértékben növekszik. Ahhoz, hogy ez a növekedési tempó fenntartható legyen, intézkedések szükségesek.

„A 2020. évi költségvetés amellett, hogy támogatja a családokat, megvédi azokat a gazdasági eredményeket, amelyeket eddig elértünk. Lehetővé teszi, hogy továbbra is gyors gazdasági növekedés valósulhasson meg Magyarországon, amelynek természetesen a magyar emberek lesznek a nyertesei.”

Kerpel-Fronius Gábor azon kijelentésére, melyben agyhalottnak nevezte a magyarokat, úgy reagált a kormányszóvivő: sajnos már régi hagyomány a liberálisoknál, hogy lenézik az embereket. Elmondta, minden politikusnak arra kell törekednie, hogy minden embert képviseljen, de aki agyhalottnak titulálja lehetséges választóit, az erre képtelen.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!