Hollik István: az olasz kormány változást hozott az európai migrációs politikában

Milánóban egyeztetett Orbán Viktor és az olasz belügyminiszter. A magyar miniszterelnök kijelentette: „Matteo Salvini az első mediterrán politikus, aki meg akarja állítani a migrációt, és ebben Magyarország támogatja„. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője azt mondta: az új olasz kormány változást hozott az európai migrációs politikában. Hozzátette, amíg a magyar kormány a szárazföldi balkáni útvonalon tudta megállítani a migrációt, addig Olaszország bebizonyította: a tengeri útvonalon is lehetséges ugyanez.

Az olasz kormány megosztottságáról Hollik István azt mondta: az olasz kormányon belül nem abban a tekintetben van vita, hogy meg kell állítani a migrációt, csak a hangsúlyokban és a módszerben rejlik a különbség.

A politikus kiemelte: azok az országok ahova eddig a bevándorlók mentek és Magyarország között van egy éles érdekellentét, hiszen hazánk semmilyen módon nem tudja elfogadni a kvóta szerinti elosztást. Hollik István szerint a legfontosabb, hogy egyre több országgal tud Magyarország közös nevezőre jutni a migráció tekintetében.

Hollik István (KDNP)  aFidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője

A legfontosabb hogy közös nevezőt tudunk találni egyre több országgal abban, hogy a legjobb megoldás az az erős határőrizet, és hogy a menedékkérelmeket Európán kívül bírálja el az Európai Unió – fogalmazott a szóvivő.

Andrej Babis korábbi nyilatkozatára utalva elmondta: bár az európai kormányzó pártok főleg bevándorláspártiak, az emberek és a közhangulat egyre inkább bevándorlásellenes.

A politikus kiemelte: a V4-ek álláspontját a kérdésben már Olaszország és Ausztria is támogatja, ami jelentősen növeli a szövetség befolyását Európában.

A V4-ek, Olaszország – aki az Európai Unió egyik legnagyobb gazdasága- és Ausztria már önmagában nem tekinthető egy olyan kisebbségnek, akinek a véleményét könnyedén le tudják söpörni az asztalról Brüsszelben – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Andrej Babis korábbi nyilatkozatára utalva elmondta: bár az európai kormányzó pártok főleg bevándorláspártiak, az emberek és a közhangulat egyre inkább bevándorlásellenes.

A politikus kiemelte: a V4-ek álláspontját a kérdésben már Olaszország és Ausztria is támogatja, ami jelentősen növeli a szövetség befolyását Európában.

A V4-ek, Olaszország – aki az Európai Unió egyik legnagyobb gazdasága- és Ausztria már önmagában nem tekinthető egy olyan kisebbségnek, akinek a véleményét könnyedén le tudják söpörni az asztalról Brüsszelben – mondta ezzel kapcsolatban.

Hollik István hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben az európai polgárok bizalma az Európai Unióban megrendült. Szerinte ennek okai, hogy az Unió által beígért jólét és biztonság elveszett a 2008-as gazdasági válság után.

A válságot az Európai Unió először félrekezelte, majd később megpróbálta valahogy kezelni. És elveszett a biztonság akkor, amikor a bevándorlási válságra is rossz választ adott az Európai Unió – tette hozzá.

A politikus szerint a bevándorlás kérdésének a hatékony kezelése, az Unió számára egy lehetőség, hogy visszaszerezze az európai polgárok bizalmát.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO televízió weboldalán.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!