Hollik István: A bevándorláspárti brüsszeli vezetés fokozni akarja a migrációt

Az e heti brüsszeli fejlemények megerősítik, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése nem megállítani, hanem menedzselni, sőt inkább fokozni akarja a migrációt - jelentette ki a kormányszóvivő szombaton Budapesten, újságírók előtt.

Hollik István (KDNP) kormányszóvivő

Hollik István azt mondta, a migrációval kapcsolatban "Brüsszel e heti termése", hogy több pénzt, kötelező kvótát és vízumot akarnak a migránsoknak.

Kiderült - folytatta -, hogy a britek kilépése miatt egyébként is csökkentett EU-s költségvetésből a bevándorláspárti brüsszeliek még többet akarnak költeni a migrációra.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) pedig már egy olyan javaslatot is kidolgozott, miszerint "megháromszoroznák a migránspárti Soros-szervezetek támogatását", mindezt úgy, hogy el akarják venni közép-európai országok, köztük Magyarország pénzét - tette hozzá a szóvivő.

Hollik István szerint az is kiderült, hogy az ellenzék hazudott, amikor azt állította, a kötelező kvóta nincs és nem is volt napirenden Brüsszelben. Ugyanis "azt láthatjuk, hogy nagyon is el akarják fogadtatni még a mostani bevándorláspárti EP-vel ezt a javaslatot" - mondta, megjegyezve, hogy Antonio Tajani EP-elnök is úgy nyilatkozott: véleménye szerint a kötelező kvótákról szóló javaslatot ismét napirendre kell venni.

A kormányszóvivő azt is felidézte, hogy kedden az EP "bevándorláspárti többsége" elfogadta a migránsvízum bevezetését.

Összegzése szerint az elmúlt pár nap történéseiből egyértelműen látható, Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése minden egyes napot kihasznál arra, hogy még ezen a bevándorláspárti Európai Parlamenten "átnyomja" a migrációt fokozó javaslatokat, és egyre növelje a nyomást a bevándorlásellenes országokon, így például Magyarországon.

Jogász: újra előkerült a kötelező kvóta ötlete

Újra előkerült a kötelező kvóta ötlete a pénteken véget ért kétnapos uniós csúcstalálkozón Brüsszelben - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az illegális bevándorlók folyamatos beáramoltatásának lehetősége az új európai paktumnak nevezett, a köznyelv által "Soros terv 2.0"-nak elkeresztelt dokumentumban is megjelent - tette hozzá.

Elmondta: a csúcstalálkozón született, a migráció témájában a konklúziókat tartalmazó dokumentum középpontjában az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) megerősítése áll, illetve az a hamis tételmondat, amely szerint csökken a migrációs nyomás.

Ez nem igaz - hívta fel a figyelmet -, hiszen Törökország ugyan feltartóztatja a migrációs hullámokat, de ha ez megváltozik, akkor hatalmas tömegek indulhatnak el a kelet-mediterráni útvonalon.

Szakértő: a humanitárius vízum pótcselekvés

A humanitárius vízum a valós migrációs problémák megoldását helyettesítő pótcselekvés - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

A humanitárius vízum elfogadása csak egy példa arra, hogy az Európai Parlament elrugaszkodik a tagállamok valóságától, és olyan közös célokat próbál kitűzni, amelyeket az uniós országok nem mindegyike támogat - fűzte hozzá.

A szakértő azt mondta, hogy a jelenlegi információk alapján az unió egy olyan elosztási rendszer kialakításán dolgozik, amely nem lenne kötelező érvényű, illetve a tagállamok, amelyek nem akarnak bevándorlókat fogadni másképp is kifejezhetnék szolidaritásukat. Ezt a megoldást Magyarország már régebb javasolta - tette hozzá.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, bármilyen közös megoldás születik, fontos a bevált, nemzeti megoldások integrálására is figyelni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!